פנקוטה עם אגסים ביין אדום
פנקוטה עם אגסים ביין אדום
10 מנות אישיות בנפח של חצי כוס חד פעמית
לפנקוטה:
500 מ"ל שמנת מתוקה
320 מ"ל חלב
150 גרם סוכר
מקל וניל
9 גרם ג'לטין מעורבב
40 מ"ל מים
לאגסים:
5 אגסים חצויים, מגולענים וקלופים
1 כוס יין אדום
1 כוס מים
1כוס סוכר { או לפי הטעם האישי}
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
לפנקוטה
1.לחמם שמנת מתוקה , חלב ,סוכר ומקל וניל עד לסף רתיחה תוך ערבוב מתמיד{ 80 מעלות או עד שנוצרות בועות קטנות} לצנן לטמפרטורת החדר {במידה והנוזל יהיה רותח הג'לטין ישקע לקרקעית}. לפתוח את מקל הוניל ולגרד את תוכנו לסיר.
2. לערבב את הג'לטין עם המים ולחכות 5 דקות עד שתופח. לחמם בזהירות ],בלי להרתיח במיקרוגל 7-15 שניות {בהפוגות } עד שנוצר נוזל שקוף וללא גושים {להיזהר מחימום יתר הגורם לריח לא נעים}
3. להוסיף את הג'לטין לשמנת ולערבב ביסודיות , לצקת לכלים אישיים ולהעביר ללילה למקרר.
לאגסים:
1 לחמם את היין , המים הסוכר והקינמון
2. לחצות את האגסים, לגלען ולקלוף.
3. להכניס את האגסים ליין ולבשל 20 דקות . להוציא את האגסים מהיין ולצמצם את הנוזל עד שנוצר סירופ.{ מדי פעם להוציא קצת סירופ ולבדוק את הסמיכות }. לשפוך על האגסים ולצנן לילה במקרר.
אופן ההגשה
לשים בכל צלחת אגס , לחתוך לרצועות , להשאיר מחובר בקצה ולפתוח למניפה. לטבול את הכלי של הפנקוטה שניות בודדות במים רותחים ולהפוך על צלחת ההגשה. לצקת מעט מן רוטב היין ולהגיש.
בתאבון "העוגות של שרון"
כל הזכויות לפרסום המתכון שמורים ל"עוגות של שרון" WWW.SHARON-CAKES.CO.IL
חנות בצק סוכר בצפון,קורסים בבצק סוכר, בית הספר הגדול בצפון לעיצוב עוגות בבצק סוכר
  052-6049277
מושב רגבה בין עכו לנהריה
כל הזכויות באתר שמורות לעוגות של שרון, אין להעתיק ו\או לעשות שימוש בתמונות, ו\או העתקתם \ שמירתם על המחשב או בכל מדיה אחרת אסורה בהחלט, התמונות מוגנות בזכויות

שבלונות ,שוקולד,בצק סוכר,קורסים בבצק סוכר
לייבסיטי - בניית אתרים